Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Sims 3

/

(EA)
Ålder: 3+
Format: PC/Mac
Genre: Simulering

Annons

Betyg: 4 Att recensera The Sims 3 efter bara några dagars spelande är egentligen omöjligt. Som att göra en avhandling om en nation efter att just ha klivit av på flygplatsen i huvudstaden. Joråmensåatt. Ser bra ut det här, visst?

Så känns det när man kommit igång med The Sims 3. Man inser att det finns så oerhört mycket mer att se, del av, skapa, göra, upptäcka, uppleva. Efter några dygn (eller veckor eller till och med månader, föreställer jag mig) har man bara kommit igång, just klivit nerför stegen.

Att gamla Sims- och Sims 2-spelare jublar säger sig självt. The Sims 3 är i allt de önskat att de gamla spelen varit och mycket mer därtill. Men man behöver inte höra till Sims-familjen. Det är lätt att komma in i spelet även som nykomling. Man skapar en figur (mer möjligheter, lättare än tidigare), skaffar ett hus (måste man ha), ett jobb (pengar behövs), kompisar (om man vill ha det), familj (om man vill ha det), hobbies (om man vill ha det) och så vidare.

Karaktärsskapandet är en av de stora innovationerna: man skapar en personlighet med fem egenskaper (det finns närmare hundra att välja mellan).

Det kanske inte var så smart av mig att skapa ett alter ego som är en vresig (men genialisk) ensamvarg . Hur ska han kunna göra karriär som geni om han ogillar att vara bland andra simmar (vilket han gör)?

Sömlösheten och open world-scenariot är stora nyheter i Sims 3. Du kan röra dig fritt i stan, gå och handla, åka och fiska, spela schack i en park (vilket min annars skygga sim gillar) eller gå runt på stan.

Staden i The Sims 3 är det goda alternativet till Rockstars gangsterstäder och det är självklart att den i defaultläget heter Pleasantville.

Behovsmätarna från tidigare spel finns kvar men du behöver inte bekymra dig om dem alltför mycket. Simmarna kan gå och äta och gå på toa själva (om du bara har köpt hem mat och har en toa på muggen).

Sims-producenterna har talat mycket om storytelling och det är nog det det handlar om. Varje spelare skapar sin story och man vill veta hur den slutar, hur det går.

Inte bara för nuvarande simmar, även kommande generationer (om de skapar familj). Ja, tiden går i spelet (men det går stänga av).

Man kan också filma sekvenser och lägga upp på Sims 3:s community där man kan se andras filmer. Jag misstänker att den möjligheten att se andra simmars filmer - blir en dundersuccé. Min surkart till sim har i alla fixat ett jobb och trivs med ensamheten (och får bonuspoäng om han till exempel är solo i parken) men vem vet hur länge han får ha det så?

Jag kanske låter en elak festprisse med stort umgänge flytta in i det lilla huset, just for the hell of it, he he.

Just ja, höll på att glömma nämna det. The Sims 3 är inte bara roligt att spela, det har humor också.

Även om min vresiga simgubbe inte är någon särskilt kul typ.

Mer läsning

Annons