Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Secret Saturdays: Beasts of the 5th sun

/

(High Voltage Software/D3 Publishers)

Ålder: 12+

Format: Wii, DS

Genre: Tvådimensionellt plattformsspel

Annons

Betyg: 3 Cartoon Network-favoriterna The Secret Saturdays får ett alldeles eget plattformsspel, som trots 3D-grafik utspelar sig i två dimensioner.

Onda rymdvarelser hotar att utplåna solen och medlemmarna i familjen Saturdays, och framförallt sonen Zak, rycker ut för att rädda dagen och bekämpa den onde VV Argost.

Cel-shading grafikens tecknade stil passar naturligtvis som hand i handske, men jag tycker nog att spelet kunde ha gjorts snyggare.

Kontrollen sitter som en smäck och reagerar blixtsnabbt på manövrar som hopp och svingande med Zaks ”Grapple”-krok. Man har också möjlighet att ta kontrollen över andra varelse, vilket skapar lagom svåra pusselsituationer. Problemlösningen kan möjligen vara i enklaste laget för de 12-åringar spelet riktar sig till.

Trots att det mesta fungerar som det ska så blir man lite besviken på ”The Secret Saturdays: Beasts of the 5th sun”. Det är egentligen svårt att sätta fingret på varför, men jag tror att det beror på att spelet känns lite själlöst. Men så är jag heller inget Cartoon Networks-fan. Vore jag det skulle jag antagligen lägga till en pinne i betyg.

Mer läsning

Annons