Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Royal Concept

"Goldrushed"

(Columbia/Sony)

Bästa låt: "Goldrushed"

Ta en skopa Miike Snow, släng i lite MGMT och en stor slev av The Strokes, voilà - The Royal Concept. Det finns ingenting här som utmanar eller sticker ut, men den svenska kvartetten balanserar med stor självsäkerhet på linjen mellan indie och superkommersiell listpop. Med singlar som "D-D-Dance" och "On our way" har gruppen redan skapat en rejäl hajp i USA och när de nu släpper sitt andra album ligger vägen öppen för ett det stora genombrottet.

Om man vill kan man kalla de fyra stockholmarna för genier. Låtarna på "Goldrushed" är så harmlösa att man nästan inte märker att man lyssnar på dem, men stänger man av är det omöjligt att inte fortsätta gnola på de självhäftande hookarna. Man kan också kalla dem fruktansvärt tråkiga. Det är knappast förvånande att The Royal Concept redan lyckats sälja in låtar till tv-serien "Grey's anatomy" och barnfilmen "Frankenweenie". Deras musik utgör definitionen av radioskval.

Carl Cato/TT