Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Rockin' Pots klara för flyktinggala

Kören The Rockin' Pots, med medlemmar från asylboendet i Grytan, ska framträda med Tomas Ledin på "Hela Sverige skramlar".

Under Storsjöyran sjöng The Rockin' Pots med Tomas Ledin på Stortorget och samarbetet gav mersmak.

Nu har Tomas Ledin bjudit in kören till galan "Hela Sverige skramlar – en konsert till förmån för människor på flykt" för ett gemensamt uppträdande.

– Det är verkligen jättekul! Ledin har gett oss en ny låt att öva på och vi åker ner på tisdag. Det här är ett körkoncept som vi vill sprida till fler asylboenden i Sverige. Vi är intresserade av att komma i kontakt med företag, kommuner och organisationer runt om i Sverige, säger Jonas Hagström, från Jämtlands musikskola som driver integrationsprojektet på Grytans asylboende tillsammans med Hej Främling och körledaren Camilla Karlsson.

Sammanlagt uppträder omkring 50 artister på galan som äger rum i Globen i Stockholm den 29 september. Bland artisterna finns Laleh, Mauro Scocco, Darin, Molly Sandén, Love Antell, Gunilla Backman, Malena Ernman, Seinabo Sey, Sabina Ddumba, Carola Häggkvist, Lars Winnerbäck, Miss Li, Jonas Gardell och Petter.

Alla som medverkar och jobbar med konserten ställer upp gratis och pengarna som samlas in genom biljettintäkter går till FN:s flyktingorgan UNHCR.

SVT, TV3 Play, TV4 Play, Kanal 5 Play, Aftonbladet TV, Expressen TV, Dagens Nyheter, Dagens Industri, Sydsvenska Dagbladet, Helsingborgs Dagblad och Sveriges Radio samsänder evenemanget.

Läs mer:

Körsångare på gång

Så började The Rockin' Pots