Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Rockin Pots efter galan i Globen: Helt fantastiskt att få vara med

43 körsångare från 11 olika länder.
The Rockin Pots tog "Hela Sverige skramlar" och Globen med storm – och glädje.
– Det här konceptet med asyl och sång är så himla lyckat, säger Jonas Hagström på Jämtlands musikskola.

Under Storsjöyran uppträdde integrationskören The Rockin Pots tillsammans med Tomas Ledin, då de tillsammans sjöng "Vi är på gång" på Stortorgsscenen.

Ett uppträdande som gav den 63-årige sångaren mersmak. Under den stora insamlingsgalan "Hela Sverige samlar" sjöng de tillsammans igen, nu inför ett fullsatt Globen och i flera TV-kanaler.

– Det var helt fantastiskt att få vara med, att få sjunga avslutningsnumret med Tomas Ledin och sen även i extranumret tillsammans med alla andra artister. Ja vad ska man säga, det är galet, säger en upprymd Jonas Hagström på Jämtlands Musikskola och en av grundarna till kören.

– Jill Johnsson, Lena Philipsson, Peter Jöback, Uno Svenningsson med flera och vi fick vara kvar på scenen.

Läs mer: The Rockin Pots klara för flyktinggala

Välgörenhetskonserten blev också en succé, med över 40 miljoner kronor insamlade. En summa som glädjer Jonas Hagström och hans kör-kollegor.

– Det är helt otroligt bra alltså och visar hur folk sluter upp och visar att de här flyktingarna är välkomna.

När vi når honom har galan just avslutats och hela kören är på väg ut till boendet på Lidingö.

Under onsdagen väntar bussresan hem till Jämtland igen för de 43 medlemmarna i The Rockin Pots, kören som startades i början av året för de asylsökande på flyktingförläggningen i Grytan.

– Det här konceptet med asyl och sång är så himla lyckat, det bygger broar mellan människor och olika nationaliteter. Vi har flera som har kunnat sluta med sömntabletter, antidepressiva medel och liknande, säger Jonas Hagström.

– Vår vision är nu att kunna ta ut det här konceptet till fler ställen i Sverige, det första som är klart är i Borlänge. Men vi har fler intresserade.

Läs mer: Så började The Rockin Pots