Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Refreshments spelar i Chuckens spår

25-års jubilerande rockarna The Refreshments gästar Hede under sommarens Sverigeturné.
– Det blir riktig rock´n roll av riktiga rock´n roll gubbar, säger Fredrik Westin från arrangören Ninetone.

Fredagskvällen blir "Årets rockhändelse" i Hede, iallafall om man ska ta Fredrik Westin från produktionsbolaget Ninetone på orden. Och intresset för de jubilerande rockarna i The Refreshments verkar vara stort.

– Det har varit ett bra tryck på biljettförsäljningen. Och för första gången sedan 1989 har vi förköp på biljetter till Hede folkpark. Då var det Chuck Berry som spelade. Det visar att det är riktig rock´n roll som drar, säger Fredrik Westin.

The Refreshment har, med sin 25 åriga karriär i bakgrunden, en stor och trogen publik. Det vittnar inte minst de miljontals sålda skivorna och bandets nära 4000 spelningar om. Kanske dök det också upp nya fans i samband med bandet spelning i Melodifestivalen i vintras, då bandet så när knep en finalplats i deltävlingen i Linköping.

Förutom klassisk rock bjuder också kvällen på dansbandet Mickeys för de som vill svänga sina lurviga. Arrangemanget inramas av cruising med amerikanska bilar

– Trycket finns, förväntans finns och vädret finns. Det kommer att bli en riktigt klassisk folkbandskväll, en sådan jag själv växte upp med, säger Fredrik Westin.

Den uppmärksamme noterar att The Refreshment bildades samma år som rocklegenden Chuck Berry gjorde en legendarisk spelning på Hede folkpark. Vem vet, kanske spelar bandet sin "You Can´t Beat A Chuck Berry Song", året till ära.