Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The other woman

Premiär: 25 april 2014
Regi: Nick Cassavetes
Med: Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton med flera
Speltid: 1 tim 50 min
Censur: 7 år

"The other woman" har marknadsförts som "årets stora tjejfilm" och visst har handlingen potential att uppfylla det löftet. Cameron Diaz spelar den ursnygga singelkvinna Carly som efter många misslyckade kärleksäventyr träffar Mark (Nikolaj Coster-Waldau), en riktig drömprins.

Tror hon.

I själva verket har Mark både hustrun Kate (Leslie Mann) och en 22-årig älskarinna (Kate Upton) att förlusta sig med.

Han är en charmör av så stora mått att han i en scen säger sig ha fått "fler rumpor än en toalettsits".

Det dröjer fram till halva filmen innan intrigen tar fart. Carly och den knasiga hustrun Kate träffas, blir vänner, blir ovänner, blir vänner igen och bestämmer sig för att leta upp älskarinnan Amber. De tre bedragna kvinnorna bestämmer sig för att hämnas, och nu börjar det hända saker.

Det smids ränker ackompanjerat av "Mission impossible"-musik och Mark råkar ut för skolbokens alla knep, som laxeringsmedel i dricksglaset och hårborttagningsmedel i schampoflaskan.

Det finns en scen i filmen som faktiskt lockar till skratt, men som helhet är "The other woman" en rätt bedrövlig komedi.

Stjärnan Cameron Diaz verkar oinspirerad och trött och hon får inte hjälp av manuset, som är fyllt av återanvända skämt. Då och då dyker rapstjärnan Nicki Minaj upp i en stereotyp roll som skvallerglad sekreterare.

Den enda som egentligen håller filmen ovanför ytan är Leslie Mann, som med sin utstrålning och komiska tajming lyckas engagera i rollen som Kate. I en scen i början av filmen säger hon till sin man att hon skulle vilja resa till ett "hjärnläger" för att träna sin intelligens. Det är kanske dit som manusförfattaren borde åka.

Karl Dalén/TT

karl.dalen@tt.se