Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Dead släpper sin första demo

/
  • Kvällens låtlista är satt.
  • Vid sidan av musiken pluggar sångaren och låtskrivaren Johan Landin på Mittuniversitetet med siktet inställt på att bli psykolog.
  • The Dead består av Per-Olof Sjödin, bas, Alexander Mangs, trummor, Johan Landin, sång och gitarr, och Fredrik Larsson, gitarr. Foto: Ulrika Andersson
  • Svegssonen Fredrik Larsson är också ett välkänt ansikte i Östersunds skejtförening.
  • Alexander Mangs är den enda som kommer från Östersund.

Ett skivsläpp och tre lokala band. The Dead, Ghostriot och Skyerider samsas om scenen på Gamla tingshuset i Östersund i kväll.

Annons

Men kanske kan man ändå säga att medlemmarna i The Dead får kalla sig fredagens huvudpersoner när de släpper demon ”Resurrection of ...”. En platta med sju spår som osar tungt av både punk- och rockinfluenser. I källarens vindlade kulvertar på Gamla Tingshuset hörs låten ”Drink and smoke”, som handlar om sex, droger och rock’n’roll. Per-Olof sticker inte under stol med att det är lätt att bygga upp ett rosa skimmer kring myten.

– Man har hört hur många låtar som helst med det temat och alla ens idoler har levt det livet. Det gör det intressant att skriva om, säger han.

The Dead har ofta starka åsikter och levererar inte sällan politiska käftsmällar. Bandnamnet kan ses som en protest mot alla levande döda i samhället där ekorrhjulet skördar sina offer.

– Många människor går omkring som zombies. Det är så lätt att gå in i rutiner och aldrig tänka efter riktigt, säger sångaren Johan.

Bandet bildades i november förra året. Johan Landin, Fredrik Larsson och Per-Olof Sjödin är barndomskompisar från Härjedalen. Alexander Mangs anslöt och sedan har allt flutit på i lagom tempo.

– Vi håller inte på för att bli stora, det är inte det som viktigt. Det är kul att spela bara. Det här blir vår första spelning och Sensus har hjälpt oss jättemycket, säger basisten Per-Olof.

Alla i bandet är hängivna skejtare och tidigare hade de replokalen, en liten skrubb, i skejthallen på Campus, där även skivan spelades in i februari.

I kväll samarbetar killarna med Club Corazon, betalar man deras inträde får man rabatt på inträdet till klubben som den här gången gästas av Deportees och Grand Roses.

– Jag hoppas att det kommer mycket folk och att det blir bra stämning. Alla ska vara glada och ha kul, säger Per-Olof.

Mer läsning

Annons