Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The 1975

"The 1975"

(Universal Music)

Bästa låt: "The city"

"Vi visste inte om vi ville vara Sigur Rós eller Boyz to Men", har Matthew Healy, frontman i The 1975, sagt till BBC om bandets tidiga år.

De fyra Manchester-killarna började spela ihop för tio år sedan men släpper först nu sitt självbetitlade debutalbum. Tack och lov försöker de inte längre låta som Sigur Rós eller Boyz to Men (eller, gud förbjude, en blandning) men influenserna kommer fortfarande från olika håll.

Rockig indiepop blandas friskt med funkiga 80-talsriff och smörsång – dock utan att bandet förlorar sin identitet. Tvärtom är variationen en av gruppens styrkor och även om det ligger på gränsen till spretigt binds "The 1975" ihop av ett distinkt och eget sound.

Låtar som "Chocolate" och "Girls" får en att tvångsgunga som om man satt i en båt och fastän 16 låtar är några för många är "The 1975" överlag en överraskande kreativ och väl genomarbetad debutskiva.

Karl Dalén/TT