Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thaipaviljongens verksamhet till salu

Ragunda kommun vill att någon tar på sig att driva och utveckla verksamheten på Thailändska paviljongen i Utanede. En anbudsprocess pågår.

Annons

– Vi har förhandlat direkt med Thailand om de vill vara med på något sätt och driva paviljongen, säger Terese Bengard, (S), kommunalråd i Ragunda. Men eftersom vi inte kom fram till något så går tjänstekoncessionen ut på anbud.

Den Thailändska paviljongen var en vänskapsgåva till Ragunda kommun från Thailand. Den började byggas 1997, som ett minnesmärke över den thailändska kungen Chulalongkorns besök 100 år tidigare.

Driften av paviljongen har tidigare legat på kommunen och innan dess i bolaget Ruth AB som avvecklades 2010.

– Kommunen vill ha in någon utomstående konstellation som driver paviljongen, säger Terese Bengard.

I anbudsförfarandet söker man någon som är intresserad av drift, skötsel och verksamhetsutveckling av paviljongen.

I handlingarna preciseras vad den som är intresserad av att driva verksamheten har för krav på sig:

"Entreprenören skall driva den turistiska verksamheten kring Chulalongkorns minnesbyggnad med strävan att främja svensk-thailändska förbindelser och utveckla paviljongen som besöksmål.

Uppdraget är att ha en kvalitativ turismverksamhet i området där besökarna får en helhetsupplevelse. I uppdraget ingår marknadsföring av anläggningen, uppdatera hemsida, annonsering och affischering, anordna aktiviteter inom ramen för verksamheten, guidning, kringförsäljning, skötsel av parken och kommunikation med besökare, boende och företagare i området."

Anbudsförfrågan kom från Ragunda kommun den 7 maj.

Sista anbudsdag är den 23 maj och ett krav i dokumenten från kommunen är att verksamheten startar 1 juni och sedan har öppet sju dagar i veckan fram till 15 september.

– I år är vi ute med kort varsel, främst för att diskussionerna med Thailand drog ut på tiden, säger Terese Bengard.