Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Textad opera succé i Bräcke

Sedan i höst bekostar Folkets Hus och Parker själva textningen av operaföreställningarna som sänds live från Metropolitan. Det betyder att publiken på Folkets hus i Bräcke numera kan uppleva direktsänd opera från New York och också förstå sångtexternas innebörd.

– I lördags, när vi visade operan "Eugen Onegin" med svensk text, hade vi drygt 60 besökare. Det blev väldigt lyckat. Publiken upplevde det lättare att följa med och några hävdade till och med att det var den bästa föreställningen som de sett här, säger André Norberg, Folketshuschef.

Folkets Hus och Parker har direktsänt opera från Metropolitan sedan 2007 och har nu 160 biografer anslutna till konceptet "Live på bio", som förutom Metropolitan även visar föreställningar från bland andra Bolsjoj-baletten, National Theatre i London och Kungliga Operan.

Nästa opera i Bräcke är den 9 november. Då visas Giacomo Puccinis "Tosca". En berättelse om mord, lusta och politiska intriger där Patricia Racette gör rollen som den hetlevrade divan Floria Tosca.

– Något annat spännande som vi planerar för just nu är en musikfläta den 16 november där vi tillsammans med ABF tar in stora delar av traktens musikanter och ger dem en möjlighet att presentera sig och göra sig synliga för publiken och eventuella framtida arrangörer, säger André Norberg.