Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Testa Volvos nya – helt gratis

/
  • Världens bästa boxningsspel genom tiderna.
  • Spelet innehåller sex Volvo-modeller och två banor och finns att ladda ner till pc på Volvos hemsida. Gratis. För Volvos del handlar det naturligtvis om marknadsföring.

Nu kan du köra Volvos framtidsbil Volvo S60 Concept – trots att den bara finns i ett fysiskt exemplar. Dessutom kan du köra en gammal hederlig Volvo 240.
Det nysläppta svenska spelet ”Volvo – the game” är ett unikt helsvenskt projekt.
Bäst av allt: Det är gratis…

Annons

Vill du provköra Volvos framtidsbil, Volvo S60 Concept?

Eller du kanske hellre vill köra en klassisk Volvo 240 på en racingbana?

Nu kan du göra det – virtuellt, i ”Volvo – the game”. Spelet innehåller sex Volvo-modeller och två banor och finns att ladda ner till pc på Volvos hemsida. Gratis. För Volvos del handlar det naturligtvis om marknadsföring.

– Volvo är ett starkt varumärke men våra produkter, våra bilar, är inte lika kända, säger Pontus Berger.

– Det här är ett fantastiskt bra och roligt sätt att marknadsföra våra bilar.

Alla som känner till svenska racingspecialisten Simbin – med rykte om sig att vara världsledande på hard core- simulering när det gäller racingspel – inser att det det är en seriös satsning.

– Spelet bygger på den avancerade teknik vi utvecklat under åren. Givetvis är  inte alla features man får när man köper något av våra egna spel med, men körupplevelsen har vi inte tummat på, säger Henrik Roos på Simbin.

Allt är återskapat in i minsta deltal.

– Simbins tekniker har fått tillträde till Volvo-muséet för att kunna fotografera detaljer och återskapa bilarna i spelet, berättar Ponus Berger.

Teamet som byggt ”Volvo – the game” har bestått av 15-20 personer. Varje bil har tagit en ungefär en månad att ”bygga” .

– Det är stor skillnad på att köra en Volvo S60 Concept och en Volvo 240 i verkligheten och och det ska vara likadant i spelet, säger Pontus Berger.

Ljudet är också viktigt.

– Ljudmässigt är vi också nära verkligheten. Ett exempel är S40:n. Där dammade vi av en gammal tävlingsbil i höstas och spelade in motorljudet på racingbanan, berättar Magnus Ling på Simbin.

”Volvo – the game” kan spelas med ratt och pedaler kopplade till datorn, men går också att manövrera med tangentbord eller med så kallad ”gamepads”.

Spelet har två nivåer. Man kan köra mot sina egna tider ensam på banan,  eller tävla mot upp till elva datorstyrda konkurrenter.

Det finns flera inställningar för grafik och ljud.  Volvo S60 Concept finns till exempel i två utföranden, ett ”naturellt” och ett racingutformat. De båda banorna är Gothenburg City Track i Göteborg och en helt ny banan:  Chayka utanför Kiev i Ukraina.

– Det är roligare än att ta någon bana som redan finns i de flesta racingspel, som Monza eller Nürnburgring, säger Pontus Berger.

– Vi tror att spelet kan bli intressant för hard core-publiken också eftersom den banan inte finns i något annat racingspel.

Kan man tänka sig en fortsättning? Patchar?

– Vi har en del funderingar om att gå vidare men hur kan jag inte säga, säger Henrik Roos.

Siktar ni på att släppa spelet till konsoler, för nedladdning på till exempel Xbox 369 eller Playstation 3?

– Det kan jag inte kommentera i dagsläget.

Mer läsning

Annons