Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Test: Trevlig internetradio för köket

Pinell Supersound 2 är en hyfsat trevlig och mångfacetterad upplevelse men den som letar efter superljud kommer inte att hitta det här.

Pinell Supersound 2 är en hyfsat trevlig och mångfacetterad upplevelse men den som letar efter superljud kommer inte att hitta det här.

Radion är snyggt pianosvart, den finns även som vit, och har en ren och tydlig design. Att den är formad som en brödrost känns lämpligt eftersom Supersound gör sig bäst i köket.

Min testprodukt vill till en början inte låta mig använda navigeringsratten för att ändra grundinställningarna, men efter att ha stängt av och satt på radion en extra gång fungerar allt som det ska.

De primära inställningarna är inga större bekymmer så länge man har lite koll på nätverkskonfigurationen man har i hemmet. Utöver den trådlösa överföringen kan man även koppla in nätverkssladden direkt i radion.

Liten display
Menyerna styr man via den stora navigeringsratten eller med fjärren. Det sistnämnda är smidigare men att göra det från avstånd är bara att glömma. Displayen är liten och har en väldigt begränsad betraktningsvinkel. Ratten fungerar helt ok men känns aningen vinglig. Det finns snabbknappar på radion för de flesta navigationsfunktioner men fjärrkontrollen är helt klart smidigast att använda.

Största fördelen med Pinell Supersound är alla radiostationer man får in. Det går att söka dem via internet, podcast, dab eller som vanlig fm-radio. Kanalinställningarna är enkla att göra och trots att displayen är liten, samt att man navigerar mycket fram och tillbaka genom flera menyer, fungerar det förvånansvärt bra när man väl har förstått principen. Dock får man leva med lite väntetid när man ansluter till radiostationerna via internet.

Det går även att strömma musik över nätverket men tyvärr involverar det Windows Media player 11, och det programmet har inte världens smidigaste gränssnitt. Det vore bättre om radion kunde snappa upp utdelade musikmappar istället.


Inte för dunka-dunka

Supersound är ett namn man ska ta med en stor nypa salt. Radion har en högtalare och den kommer inte att blåsa hål i ens köksluckor. Den fungerar bra när det gäller talåtergivning men "dunka dunka"-musiken låter tamt. Tyvärr finns det heller ingen digital ljudutgång så enda sättet att koppla radion till en bättre ljudkälla är via hörlursuttaget.

En sak som irriterar mig var att hörlursuttaget satt på baksidan vilket gör det krångligare att koppla in lurarna och att man förlorar en decimeter på sladdlängden. Det finns även en aux-ingång men med tanke på den begränsade ljudkapaciteten känns den ganska överflödig.

Slutsats
Letar man efter en småtrevlig köksradio, samtidigt som man kan ha nytta av att lyssna på radiokanaler från hela världen är Pinell Supersound 2 inte ett dåligt val. Personligen föredrar jag min gamla hederliga klockradio för 200 kronor.


/David Boda

Prylportalen.se