Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Terese Bengard, (S): – Hård väg att vandra

– Det blir en hård väg att vandra, men Ragunda kommun har alla möjligheter att bli en hur bra kommun som helst!

Terese Bengard, 34, tvåbarnsmor från Ammer, Ragundas socialdemokratiska kommunalråd sedan någon månad tillbaka, glöder för sin uppgift.

Efter en obefintlig politisk karriär hamnade hon pang bom i kommunens högsta politiska ämbete där hon verkar i hetluften både till följd av vad som timat i kommunen under senare tid, en igångkörd valrörelse samt en skral kommunekonomi.

Hon befinner sig på rorsmansplats i en lindrigt sagt blåsig situation där hon i sin politiska orutin tvingas ratta skutan i hamn.

– Eftersom vi blir allt färre innevånare i kommunen kommer vi att stå inför omfattande omorganisationer.

– Tills vidare är det mesta på visionsstadiet, men vi måste fundera över hur kommunen skall se ut i stort, hur många äldreboenden och skolor vi ska ha och vilken service kommuninnevånarna skall ges.

Terese Bengard betonar att man inom socialdemokratin gärna jobbar med mjuka välfärdsfrågor kring omsorg om allt från vaggan till graven.

– Jag menar att vi i dag ha en bra barnomsorg, skola och äldrevård i Ragunda kommun.

– Och det ska vi fortsätta att ha.

Terese avböjer att fokusera på var kommunens nödvändiga besparingar skall tas.

– Jag koncentrerar mig på långsiktigheten, som kan handla om att vi måste investera oss ur problemen.

– Och vi måste bli flera innevånare och de som bor i kommunen måste stanna kvar!

– Det finns gott om livskvalitet här, och bland annat därför har jag själv flyttat hit och bor här.

Terese Bengard konstaterar att kommunen behöver stärka sig på näringslivssidan med att stötta det privata entreprenörskapet.

– Vi har lagt ner stor möda på att få vår personal att uppleva det goda värdskapet där man jobbar med kundservice, attityder och bemötande.

– Ragunda är duktig på att vara en välkomnande kommun, men vi kan bli ännu bättre.

I frågan om ekonomin framhåller Terese Bengard sin idé om ett helhetsrecept där man både stärker inkomstsidan och utvecklingsfrågor samtidigt som man ger den befintiga verksamheten en översyn.

– Om det blir förre barn går det till exempel inte att ha lika många lärare.

Terese Bengard konstaterar att kommunen står inför en generationsväxling med omfattande pensionsavgångar och där det kommer att behövas ny personal.

– Vi kommer att ha många spännande jobb att erbjuda.