Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Terese Bengard på plats i Ragunda

Som inte särskilt dramatisk och tämligen fri från ovationer, torde man kunna klassa Ragundas nya kommunalråd Terese Bengards (S) första dag på jobbet.

Tillträdesdagen inleddes med kommunens näringslivsråd och ett presidiemöte och avslutades med beredning inför kommande kommunstyrelsesammanträde.

Kvällen ägnades åt städning på hennes barns förskola, Himlavalvet. Terese har efterträtt Elisabet Yngström på kommunalrådsstolen och stiger på mitt inne i inledningsskedet av valrörelsen.

– Valrörelsen tar jag vid sidan av, mitt jobb handlar om att leda kommunstyrelsen och ingå i kommunens övergripande ledning.

– Jag struntar inte för den saken skull i valrörelsen. Självklart vill jag fortsätta att styra och leda kommunen efter den 19 september. Jag har hittills upplevt ett starkt stöd inför mitt nya jobb, något som är en förutsättning för att orka med uppdraget, säger Terese Bengard.

– Det är ett tufft uppdrag att vara kommunalråd och nu har arbetet påbörjats med att skapa en handlingsplan med konkreta politiska visioner och idéer för att få Ragunda kommun på fötter igen.

– Om alla hjälps åt kommer det här att gå bra.