Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tequila Sunrise

/

Last day with you (Biba)
Betyg: 3

Annons

I vägskälet mellan rökig blues och countryrock à la Eagles står Tequila Sunrise. Fokus rör sig mellan Mattias Olofssons funkiga gitarrer och Joakim Ramstedts sköna whiskeyraspiga vrål. Tråkigt nog blir träffsäkra bluesriff lättviktiga, Assar Danielssons basinsatser och Joakim Nordborgs trummor känns lite veka i produktionen. Det är vackra gitarrer, men det är inte bara pyntet som gör julgranen. Kanske hade även lite minimalism bidragit till ett tajtare groove.

Omslaget på ”Last day with you” visar en intensivt brinnande sol vid horisonten av ett lugnt ökenlandskap, men den bilden känns för idyllisk. Tequila Sunrise musik bär spretigare och stundtals mer aggresiva hårdrockinfluenser.

Många gånger känns det som att de gapar efter mycket genom att kombinera sökandet efter ett skönt sväng och en bra berättad story. Den riffrika musiken gör det svårt att hänga med i Ramstedts lyrik.

Skickligheten i berättandet märks starkast på den sorgsna balladen ”In the eyes of my child”, skivans bästa spår. Det är inget fel på Tequila Sunrise ambitioner. Men de är långt från hemma med ”Last day with you”.

Mer läsning

Annons