Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tenkrat förstörde Skellefteås fest

Annons


Skellefteå såg ut att gå upp i ledning i elitserien.

Men två mål av Timrås Petr Tenkrat förstörde festen.

-Ibland har man tur, sade tjecken, som först kvitterade till 3–3 och sedan avgjorde matchen i förlängningen.

Nu har Timrå tagit sju poäng på sina tre senaste matcher, två av segrarna har kommit i förlängning. Det visar att laget aldrig ger sig, något som syntes tydligt i bortamatchen mot Skellefteå.

Det här skulle ju bli matchen när det klassiska Västerbottenslaget gick upp i ledningen av elitserien. Senast det hände var 1981 och nu behövdes bara två poäng för att Hans Särkijärvis otippade manskap skulle få ståta på toppen igen.

Efter fem raka trepoängare på hemmais såg det också ut att bli en sjätte när Kimmo Koskenkorva gav Skellefteå en 3–1-ledning efter 6.15 i slutperioden. Men Timrå jobbade vidare, precis som laget gjort hela matchen.

-Vi hade bestämt oss för att kriga ända till slutet och gjorde det också, sade matchhjälten Petr Tenkrat.

Det var Fredrik Hynning som efter 8.40 i tredje perioden gjorde 3–2 i numerärt underläge sedan Skellefteåspelarna gett honom fritt fram. Det knäckte Skellefteåspelarnas självförtroende och när Petr Tenkrat kunde kvittera till 3–3 var det rena hönsgården framför Andreas Hadelöv i Skellefteås mål.

I förlängningen dröjde det sedan bara 57 sekunder innan tjecken prickade rätt igen.

Eric Moe hittade en helt ensam Tenkrat som enkelt kunde sätta segerpucken.

-Jag fick två chanser och gjorde två mål. Är glad att jag kunde hjälpa laget att vinna i dag, sade Tenkrat, som nu gjorde sin femte match med Timrå.

Mer läsning

Annons