Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tempo och seger när Jämtland kom till Bispgården

Det var grått och regnigt utomhus, men inne i Forshallen var stämningen annorlunda. Ett 60-tal personer hade letat sig till Sporthallen för att se Jämtlands damer spela träningsmatch mot Sundsvall.

Publiken bjöds på en snabb publikfriande basket. Det var för övrigt första gången som två division 1-lag spelade match i Forshallen.

Jämtlands amerikanska Tanisha Woodard infriade förväntningarna och blev snabbt en publikfavorit. Tanisha levererade inte bara poäng utan även en hel del snygga passningar och bra jobb.

Roligt även att få se Jämtlands unga talanger Vera Blomgren, Linnea Mörtberg och Alexandra Andreo göra nyttiga minuter på planen.

Inledningen av matchen var mycket jämn och i halvtid stod det 25–24 till Sundsvall. Jämtland gjorde dock ett ryck i tredje quartern och skaffade sig en ledning som man höll matchen ut, som till sist slutade 58-48 till Jämtland.

Publiken bjöds i övrigt på en härlig inramning med häftig musik till uppvärmningen, samt dans i pauserna. Ragunda Basket fick mycket beröm för arrangemanget såväl av publik som lagen och var mycket nöjda att kunna bjuda inte bara föreningens egna ungdomar, utan även övrig publik på basket på toppnivå på hemmaplan.

Tisdagen 24:e september, kl. 19:04 är det dax igen för basket på elitnivå då är det herrarnas tur för träningsmatch i Forshallen. Även denna gång är det derbymatch, då ligalagen Sundsvall Dragons, SM-vinnare 2009 och 2011, möter Jämtland Basket.

Denna gång tror vi att publiken inte bara kommer att bjudas på en spännande, fartfylld basket med tuffa fighter och snygga trepoängare, utan även publikfriande dunkar när vi bland annat får se Jämtlands nyförvärv Adama Darboe, Eric Mosley, Omar Zaghdane och Brandon Peterson.

Dessutom Sundsvall Dragons trogna toppspelare som alltid levererar både dunkar, trepoängare och härliga finter såsom Alex Wesby och islänningarna Jakob Sigurdasson och Hlynur Baeringsson i Forshallen.

Intressant också att få se de unga talangerna Max Tandberg Vall, Jämtland och Oscar Granath, Sundsvall.

 

Poäng Jämtland: Tanisha Woodard 22, Frida Joelsson 7, Elin Glantz 6, Linnea Mörtberg 6, Sara Gazanfareeon Karlsson 5, Hanna Glantz 4, Olivia Björk 4, Emelie Aronsson 2, Danielle Elvbo 2. Sundsvall: Shannon Lehnberg 13, Madeleine Kristensson 11,  Lise-Lotte Mattisson 8, Elin Hansson 6, Josefine Bergsten 6, Caroline Flyborg 2, Elin Höglund 2.