Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tema matte och kamratskap för F-5:an

Det har varit full fart på Svenstaviks skola den senaste veckan.

Förra tisdagen hade Svenstaviks skola, Djurgården F-5:an utedag under temat "Matte och kamratskap". Alla var indelade i tvärgrupper från F-5:an. Alla barn fick vara med om sex olika övningar. De olika övningarna var: vikt, längd, volym, mini matteäventyr, kamratbanor och kamratövningar.

Dagen bjöd på kanonväder och mycket nöja barn och vuxna. Många barn speciellt de yngre barnen kände att de fick många nya kompisar. Många fick också upp ögonen för det här med matte. Citat från 6-åring som står och testar olika vågar och vikter:

– Ett kilo och ett kilo till blir alltså två kilo! Nu har jag lärt mig något idag!

Och på onsdagen var det dags för den årliga Skoljoggen på Svenstaviks skola. Hela skolan sprang under en timme så mycket de orkade. Traditionell uppvärmning tillsammans på skolgården till Röris och sedan gick startskottet. Bland de yngre barnen, Fkl-5.an, så sprang de tillsammans hela 501 kilometer vilket imponerade stort på lärarna. Eleverna fick också skänka en springslant om de ville som skolan skänker till Barncancerfonden.