Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telia måste ta ansvar

Företag som jobbar med telefoni och bredband i länet måste bli bättre på att samordna sina arbeten, för att inte skapa problem för hushåll, företagare och besökare.

Telia säger att företaget jobbar med Framtidens nät – vilket i praktiken innebär en nedmontering av kopparnätet på svensk landsbygd. Trycket på fiberutbyggnadsföretagen, brist på personal och utrustning i kombination med diverse överklaganden har resulterat i att fiberutbyggnaden i många fall ligger långt efter tidplan. Entreprenörerna är dessutom dåliga på att kommunicera ändringar i tidplaner.

Kopparnätet har decimerats snabbt i Östersunds kommun. I höst försvinner nätet i många byar i Härjedalens och Krokoms kommun, och nästa vår är det Berg, Ragunda, Strömsund och Åre som drabbas av kännbara nedläggningar.

Vi blir ständigt kontaktade av privatpersoner och företag som känner oro över att teknikskiftet sker snabbare än fiberutbyggnaden. Många länsbor är med all rätt oerhört besvikna på Telia, särskilt med tanke på att Telia medverkat vid flera träffar om dessa frågor och garanterat att det som nu sker inte skulle få ske.

Den pågående och planerade nedläggningen av nuvarande teknik måste omedelbart avbrytas, tills det finns tekniska lösningar som garanterar att landsbygdskunder har tillgång till såväl telefoni som bredband.

Vi har därför bjudit in Telias vd och koncernchef Johan Dennelind till länet och fått positivt svar att representanter för ledningen besöker länet inom kort.

Per Åsling, C, riksdagsledamot, Maria Söderberg, C, Krokoms kommun, Anders Häggkvist, C, Härjedalens kommun, Kerstin Arnemo, C, Östersunds kommun, Göran Espmark, C, Strömsunds kommun, Daniel Danielsson, C, Åre kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel