Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Telde kan bli av med sin stjärna

Annons


Minna Telde stal showen från sin förra sambo Jan Brink i Globen. Fyra i världscupen i dressyr med Don Charly men glädjen var delad.

-Det är tyvärr risk att hästen kommer att säljas, avslöjade hon.

Under fredagen och lördagsmorgonen har Minna Telde, 33, suttit i förhandlingar med intresserade köpare av sin dressyrstjärna Don Charly, elva år. Hon har kontrakt på hästen till och med 2010 men riskerar att bli av med honom redan inom några veckor.

-Det var inte helt lätt att rida ut i dag kan jag säga. Jag var arg och blev ännu mer arg när jag såg hästhandlare från hela världen sitta på läktaren. Jag har haft kontakt med advokat och jag hoppas verkligen att vi kan hitta en lösning, sade Telde.
Don Charly utvecklas

Men samtidigt är hon förstås jättenöjd med en fjärdeplats i den knivskarpa konkurrensen. Telde och Don Charly fick poängen 70,500.

-Klart att jag är nöjd över prestationen och placeringen. Don Charly är nu fri från skador. Vi tar det lugnt med honom men han utvecklas hela tiden och har kapacitet att bli mycket, mycket bra, sade Telde.

Det blev holländskt i topp genom Adelinde Cornelissen på Parzival som vann överlägset på 76,000. Möjligen ett tronskifte på gång eftersom Cornelissen besegrade landsmaninnan, och trefaldiga OS-guldmedaljören Anky van Grunsven.

Hela Globen ville så gärna se Jan Brink och 15-årige Briar i topp igen. Ekipaget gör sin sista säsong och i Stockholm har man tagit fem vc-segrar. Nu blev det en sjätteplats med 70,250 poäng.

-Jag är ändå väldigt glad och nöjd. Det var bara fem tiondelar upp till andraplatsen och det är fantastiskt att Briar kan prestera så bra fortfarande, sade Brink.

-Briar älskar verkligen att tävla i Globen. Han spetsade öronen när han kom in på arenan och när han fick se alla ponnyhästar. Det gillar han. Vi får komma igen i söndagens kür.
Brink hjälper Telde

Oavsett om det blir en försäljning av Don Charly så kommer Minna Telde och Jan Brink att inleda ett samarbete igen. Brink ska vara tränare för Telde som även har två yngre, lovande hästar i stallet i Skåne. Allt med sikte mot OS i London 2012.

-Jag kommer inte att satsa på OS och det har jag meddelat landslagsledningen. Däremot kommer jag att hjälpa Minna med träning och lite andra saker. Det ska bli kul, och intressant, sade Brink.

Mer läsning

Annons