Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teknisk undersökning inledd

Det ryker fortfarande inifrån det brandhärjade huset i Torvalla by. Läget är ändå så pass kontrollerat att en hundförare kunde gå in strax före tio i dag.

Annons

Släckningsarbetet är nu så gott som avslutat och den tekniska undersökningen är inledd i det brandhärjade huset i Torvalla by.

– Nu avvaktar vi och griper in om det uppstår ny glöd, men det är så pass lugnt att tekniker med stor försiktighet kan gå in i huset, säger Niklas von Essen, insatsledare vid räddningstjänsten i Jämtland. Arbetet med att få kontroll över branden har pågått under natten och har nu övergått till att övervaka situationen.

Uppgifter om en innebränd person kan ännu inte bekräftas. Polis med kriminalsökhund har gjort en första koll i huset för att leta efter kvarlevor, men inte kommit åt alla områden på grund av rasrisk.

– Vad jag vet är någon fortfarande saknad, men vi har inte hittat något i det första skedet, arbetet är bara påbörjat och kan ta lång tid, säger Elisabet Olsson tekniker vid polisen.

Hundföraren Jörgen Modin säger att det är mycket riskabelt att röra sig i huset. Han har varit på några områden på nedre och övre våningen.

– Det är fullt med bråte, och svårt att röra sig därinne. Jag måste gå in och röja mer så att hunden kan ta sig fram lättare.

I går sa vittnen att det hörts hundskall inifrån huset och på nedervåningen hittades den saknade hunden.