Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teknisk briljans och vemod av högsta klass

Thilda Persson

Intiman

Lördag 19.45

Betyg: 4

Jag skulle kunna bli lite klyschig och kalla henne för Jämtlands Emmy Lou Harris. Vilket jag också gärna gör, eftersom Thilda Persson har en talang utöver det vanliga. Men framför allt är hon originell och helt enkelt bara Thilda. Men ändå med en stark integritet och en gnutta norrländskt vemod som gör att hennes sånger berör på riktigt.

"Rose Growing Hill", "The Rifle" och "North Spotted Owl" är bra exempel på hur hon binder samman sin text med smått briljanta melodier. Men även om country är genren som dominerar hennes framträdande så kan man hitta små influenser från indiepop och rock. Allt ligger redan i låtarna och ger dem en naturlig extra dimension.

Med andra ord, konserten på Intiman bjöd på musik som var både vacker och berörande. Thilda Persson är en artist som kommer att växa med åren. Det kan vi nog vara säkra på.

Stefan Herdell