Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tekniklands vd slutar

Lowissa Wallgren Frånberg slutar som vd på Teknikland i Optand avslöjar ÖP.
Nu väntar ett jobb på Jamtli.

Tidigare konkursade Tekniklands vd Lowissa Wallgren Frånberg slutar och går till en tjänst som frivilligsamordnare på Jamtli.

Jamtlis chef Henrik Zipsane har stora förhoppningar.

– Lowissa är van att jobba med frivilliga både sedan sin tid på Fjällmuseet (i Funäsdalen) och på Teknikland, säger han.

Zipsane antyder att det här kan innebära fler volontärer på Jamtli. Men exakt hur vill han inte säga.

– Det vore fel av mig och säga något. Då skapas bara en massa förväntningar, säger han.

Teknikland gick i konkurs 2012 när felaktigt utbetalade stödpengar från Tillväxtverket krävdes tillbaka. Enligt Henrik Zipsane hade inte Lowissa Wallgren Frånberg någon del i det debaclet.

– Lowissa kom in efter att upphandlingen hade gjorts. Snarare kan man säga att under Lowissas tid så har Teknikland gått plus, säger Henrik Zipsane.

Till ÖP säger Lowissa Wallgren Frånberg:

– Det har varit fantastiskt roligt och utvecklande att jobba med Teknikland. Men jag kommer inte finnas så långt från Teknikland.

– På sikt ska frivilligarbete även ge mer verksamhet och fler anställda på Jamtli, säger Lowissa Wallgren Frånberg till ÖP.

Under sin tid på Teknikland var Lowissa Wallgren Frånberg utlånad av Jamtli.

Jakt på ny VD för Teknikland har inletts.