Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tekken 6

(Bandai Namco)

Ålder: 18+

Format: Ps3, Xb 360

Genre: Fighting

Annons

Betyg: 3 Efter fem års väntan är det dags för slagskämparna i ”Tekken”-universumet att göra upp i ännu en upplaga av ”King of the Iron Fist”-turneringen.

För att skapa mervärde i konsolversionen satsar man på ett storyläge i ”Final Fight”-stil, där du slåss mot en uppsjö av fiender i tredimensionella världar. Och precis som Namcos tidigare försök till storylägen så suger det rejält.

Den underliga kontrollen och de primitiva miljöerna gör att man snabbt riktar fokus mot det klassiska arkadläget, där du enbart slåss man mot man, som i arkadhallen.

Här briljerar spelet, med superstilig grafik och välslipad kontroll. Vill du ha mänskligt motstånd så finns det massor av möjligheter att skräddarsy onlinematcher och turneringar i din alldeles egna virtuella arkadhall.

Mängden slagskämpar (över 40) är imponerande och bjuder på stor variation i antalet olika kampsportsstilar.

De blixtsnabba matcherna lär knappast göra ”Tekken”-fansen besvikna, men däremot så lär de horribla laddningstiderna få entusiasterna att gnissla tänder av ilska. Man får alltså ha en del tålamod och överseende om man ska uppskatta ”Tekken 6” fullt ut. Och gör dig själv en tjänst och hoppa över storyläget. Det känns direkt ovärdigt Namcos hårdkokta slagsmålsfest.

Mer läsning

Annons