Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teaterskola för intresserade i glesbygd

Onsdag kväll blir det teaterskola på Vänsjö bygdegård med en revyexpert från Sundsvall.
– Finns det människor som vill spela teater ska de ha möjlighet även i glesbygden, säger Elin Hansson, kulturkonsulent på studieförbundet Bilda.

Det är Kattis Melander från Njurunda utanför Sundsvall som kommer till Vänsjö för att dela med sig av sin erfarenhet till teaterintresserade. Hon har gjort revyer i 20 år och är med både som skådespelare och producent i byarevyn och seniorrevyn i Sundsvallstrakten.

– Vi har teatergrupper i flera olika städer men vi kände också att vi ville göra något för de som vill hålla på med teater i glesbygden. Vi fick ett väldigt fint bemötande från Vänsjö Bygdegård och bestämde oss för att köra en kväll där, säger Elin Hansson.

Under kvällen kommer Kattis Melander att prata om sitt teaterliv. Det kommer att handla om hur en skådespelare handskas med scenskräck och om hur man bättre använder sitt kroppsspråk inför publik.

Ordförande i Vänsjö Bygdegårdsförening, Staffan Ström, är en av dem som sluter upp på onsdagskvällen.

– Det känns som att det blev ringar på vattnet efter den förra teaterföreställningen när Stig Östman var här, säger han. (Stig Östman spelade enmansföreställningen "Man tål ju inte vad som helst" bland annat i Vänsjö. Studieförbundet Bilda var med och arrangerade)

När du några gömda skådepelardrömmar?

– Nej, det gör jag inte. Det kan jag inte säga. Men jag apar mig gärna när tillfället ges, säger Staffan Söder.