Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teater Barda blir en permanent verksamhet

På tisdag ska vård- och omsorgsnämnden besluta om Teater Bardas framtid. Förslaget från tjänstemännen är att det övergår från projekt till permanent verksamhet.

Teater Barda är ett projekt, ett samarbete mellan Östersund kommun, Mica och lanstingets Estrad norr, som pågått i två och ett halvt år. Det riktar sig till personer med utvecklingsstörning eller psykiatrisk sjukdom.

Vård- och omsorgsförvaltningen har föreslagit att verksamheten permanentas, i samarbete med landstinget. Det ska nämndens ledamöter ta ställning till vid kommande sammanträde.

Enligt förvaltningen har verksamheten blivit en högt värderad teaterverksamhet, både av deltagare och teaterbesökare.

Inom projektet har landstinget anställt en projektledare som driver teaterverksamheten och kommunen har tillhandahållit stödpersoner till de brukare som deltagit i produktionerna. Kommunen har bidragit med 200 000 kronor per år.

Förslaget som nämnden ska ta ställning till är att permanenta projektet, utöka budgeten med det dubbla, 400 000 kronor, samt att besluta om upprätta ett samverkansavtal mellan kommunen och landstinget.