Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Team Sportsgym in på tredje plats


Team Sportsgym överraskade både sig själva och många andra när de under onsdagens premiär av St Olavsloppet sprang in på en imponerande tredjeplats i öppna klassen och sexa totalt.


– Det är vårt bästa hittills så det är vi nöjda med, säger Peder Lind, ledare och löpare.

I Trångsvikens frånvaro får Team Sportsgym agera jämtländskt flaggskepp bland herrarna i St Olavsloppet. Laget öppnade starkt med Perra Hellström, som var andre man i startgruppen som kom in till första växlingen i Lade.

– Perra hade som mål att slå Northug (Petter), och det gjorde han ju, säger Peder Lind med ett leende.

Northug ja. I vanlig ordning sprang den norske skidstjärnan för sin moderklubb Mosvik IL, men har var inte särskilt sugen på att ställa upp på intervjuer utan försvann snabbt in i en bil.

På grund av skador i sista stund, i form av Oskar Kardin (halsont) och Marcus Torgeby (stressfaktur) kunde inte laget mönstra sina absolut vassaste trupp utan lagledaren Peder Lind fick ställa upp som reserv.

– Då rann det undan lite folk, så vi tappade lite där, säger Lind som tog över efter Hellström.

Efter ett par vassa sträckor av bland annat Simon Jörgensen och Andre Jonsson var ordningen återställd och Sportsgym var åter på en tredjeplats i den mixade klassen. En tredjeplats, som de som sagt behöll till målgång.

– Det har sett väldigt stabilt ut, och vi försöker få till att löparna springer kontrollerat. Det är fyra dagar och de ska orka. I dag var en tung sträcka. Det är den näst längsta dagen med ganska m¨ånga höjdmeter och ganska lång tid.

Vad är ett realistiskt mål?

– Det skulle vara kul om vi kunde hålla en pallplats. Det hade vi inte riktigt räknat med, med det här laget som vi har, när man själv var tvungen att kliva in, säger Peder Lind och skrattar.

Till de avslutande delarna av loppet på den svenska sidan av gränsen, förväntar sig laget att få vass förstärkning på löparsidan. Bland annat av gamla skidesset Matthias Fredriksson. Det finns stora skäl till att ha förtröstan för Peder Lind och hans gäng.

Som väntat var det Tellefsdalen som var snabbast för dagen. Laget som varit St Olavsloppets stora giganter de senaste åren, förde dock en hård kamp med norska Strindheim som dock till sist fick se sig besegrade av mix-laget.

Strindheim leder dock klubb-klassen med drygt åtta minuter före Rindal.