Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taxi Strömsund satsar i Norge

Taxibolaget i Strömsund köper Backeryds Buss i Östersund. Och satsar på den norska marknaden.

Nu är det klart att Taxi Strömsund köper Backeryds Buss. Grundaren till Backeryds Buss, Karl-Erik Backeryd, kommer att bli kvar i företaget, bland annat som busschaufför, men inte sitta kvar som ansvarig för verksamheten.

– Han vill trappa ned och överlåta ansvaret för verksamheten till någon annan. Och eftersom jag tar över är det naturligt att jag tar ledartröjan, säger Douglas Forsberg på Taxi Strömsund i en presskommentar.

Planen är att bolaget satsar på den norska buss- och taximarknaden, i huvudsak Geirangerfjorden.

– Byn Geiranger har bara några hundra invånare, men det kan ligga tre kryssare där under en och samma dag. Varje fartyg har ett par tusen resenärer och de flesta av dem vill åka runt och se sig om. Då räcker Norges bussflotta inte till, säger Douglas Forsberg.

Under 2013 hade Taxi Strömsund 16 anställda på årsbasis och omsatte 14,2 miljoner kronor. I och med köpet av Backeryds Buss, blir antalet anställda en till – 17 personer.