Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taxi drabbas av höjt pris på biogas

Chockhöjningen av biogaspriset kommer att drabba taxiverksamheten och i slutändan resenärerna.

LT skrev i går att Östersunds kommun vill höja priset på biogas från 9,50 kronor per kubikmeter till 11,60 kronor. Man vill anpassa priset till genomsnittet i landet och hoppas att det ska innebära att privata aktörer vill etablera sig här.

Beslutet som kommer att fattas nästa vecka kommer bland annat påverka taxiverksamheten i Östersund. Både Taxi Östersund och Taxikurir har bilar som kör på biogas vilket innebär att de påverkas av en prishöjning.

– Det skulle innebära förhöjda kostnader för oss och ett högre pris för kunderna på grund av förhöjda drivmedelskostnader, säger Taxikurirs ägare Martin Gyllander.

Taxikurir kommer fortsätta köra på biogas även om priserna stiger.

– Vi har varit med på upphandlingar om färdtjänst och sjukresor, för att få dem krävs det att man kör på förnyelsebart bränsle, säger Martin Gyllander.

Taxi Östersund har nio fordon som går på biogas, sex bussar och tre personbilar.

– Det kommer innebära en fördyring för den enskilde åkaren men inte för Taxi Östersund i sig eftersom att det är åkarna och inte vi som äger bilarna, säger Lars Karlsson, trafikansvarig på Taxi Östersund.