Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tävlingsmänniskan Quicklund laddar om

Saila Quicklund (M) är nöjd med sin första tid i riksdagen. Hon ser också fram emot en ny period i maktens korridorer.
– Politik tar tid säger Saila Quicklund.

Efter fyra år som länets riksdagsledamot för Moderaterna har Saila Quicklund fått förtroendet att fortsätta ytterligare en mandatperiod – något som hon tror är bra.

– Politiskt arbete tar tid – ibland frustrerande lång tid. Talmannen berättade att han hade lagt en motion som gick igenom först tio år senare. Jag är en "doer", så det tålamodet får jag nog träna på säger Saila Quicklund.

Är du nöjd med det du har gjort hittills i riksdagen?

– Jag har satt Jämtland på kartan i mitt parti och jag varit drivande i många frågor som gynnat länet under de här åren. Det har hänt mycket och jag har jobbat hårt. Men jag är en tävlingsmänniska – jag vill alltid mer.

Precis som övriga länsledamöter är Saila Quicklund öppen för samarbete över partigränserna i frågor som kan gynna Jämtlands län.

– Vissa frågor har vi helt olika uppfattningar i. Men när det är skarpt läge i viktiga frågor som rör länet är det viktigt att samverka och släppa partifärgen, säger Saila Quicklund.

Hon vill också att det ska bli ännu tydligare för politikerna vilka frågor länsborna faktiskt vill att riksdagsledamöterna ska driva – att Jämtlands län har en och samma starka röst.

– Det fungerar inte optimalt i dag och därför kan jämtarna ibland framstå som svaga och okoordinerade. Länet behöver nu en stark person som legitimt tar på sig en ledartröja. Det bör dock inte vara en politiker. Det oerhört viktigt för länets utveckling att vi nu agerar och löser denna fråga.