Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tävlingarna ställdes in efter olyckan

Åre skulle ha haft Europacuptävlingar i slalom i dag. Men efter den svåra olyckan där tre alpina tränare från Schweiziska landslaget skadades ställdes tävlingarna in.

De tre tränarna är kända profiler och tidigare aktiva inom alpinsporten i Schweiz och nyheten om den svåra olyckan skapade förstämning inte bara i Åre, där man just var i färd med att förbereda dagens FIS-tävlingar i herrslalom, utan även i hemlandet Schweiz.

Alpina chefen Niklas Carlsson sade i en kommentar till LT att hela skidbyn påverkats av olyckan.

– Det är tragiskt det som hänt, det är tryckt stämning här. Vi har skjutit på starten och kommer med största sannolikhet inte att hålla tävlingarna i dag, sade Niklas Carlsson.

Strax senare meddelades att tävlingarna ställts in helt och att ett planerat lagledarmöte skulle hållas sent på eftermiddagen angående torsdagens tävlingar.

Alla skidlandslagen som deltar i tävlingarna bor på Åre Continental Inn i Björnänge. Tränarna var på väg därifrån till tävlingsarenan i Åre när olyckan hände.

I de skadade tränarnas hemland spreds nyheten om olyckan snabbt. Schweiziska media hade den som huvudnyhet hela dagen och LT:s Åreredaktion blev nedringd av journalister som ville ha information.