Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tävlingarna ställdes in efter olyckan

Åre skulle ha haft Europacuptävlingar i slalom i dag. Men efter den svåra olyckan där tre alpina tränare från Schweiziska landslaget skadades ställdes tävlingarna in.

Annons

De tre tränarna är kända profiler och tidigare aktiva inom alpinsporten i Schweiz och nyheten om den svåra olyckan skapade förstämning inte bara i Åre, där man just var i färd med att förbereda dagens FIS-tävlingar i herrslalom, utan även i hemlandet Schweiz.

Alpina chefen Niklas Carlsson sade i en kommentar till LT att hela skidbyn påverkats av olyckan.

– Det är tragiskt det som hänt, det är tryckt stämning här. Vi har skjutit på starten och kommer med största sannolikhet inte att hålla tävlingarna i dag, sade Niklas Carlsson.

Strax senare meddelades att tävlingarna ställts in helt och att ett planerat lagledarmöte skulle hållas sent på eftermiddagen angående torsdagens tävlingar.

Alla skidlandslagen som deltar i tävlingarna bor på Åre Continental Inn i Björnänge. Tränarna var på väg därifrån till tävlingsarenan i Åre när olyckan hände.

I de skadade tränarnas hemland spreds nyheten om olyckan snabbt. Schweiziska media hade den som huvudnyhet hela dagen och LT:s Åreredaktion blev nedringd av journalister som ville ha information.