Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Täta rivalmöten i DM-finalerna

Ope och IFK Östersund möttes i fyra av sex finaler med två distriktsmästarlag vardera som resultat.

Hos Ope IF gör varken dam- eller herrlag någon av sina bättre säsonger. Tur då för föreningen att man kan hoppas på återväxten genom ungdomslagen. I söndagens DM-finaler på Lövstas konstgräs fanns nämligen Ope representerade i samtliga sex finaler, och i fyra av matcherna var det IFK Östersund som stod för motståndet. Ett klassiskt rivalmöte där matcherna blev jämna och ovissa.

Mattias Erikssons (tränare för Ope F16) analys går nog att applicera på flera av dessa matcher.

– Det är alltid tajt när vi spelar mot IFK, så det blir som inga vanliga matcher då vi känner varandra ganska väl.

– Att möta IFK är inte som att möta något annat lag som vi möter i F17-serien, säger Mattias Eriksson, vars Ope var spelmässigt bäst när de vann en chansfattig match mot IFK efter Filippa Ehns fullträff i andra halvlek som tar laget vidare till flick-SM.

– Det ska bli riktigt roligt. Jag tror det är Helsingland och Medelpad vi ska möta i nästa omgång. Så jag hoppas det ska gå bra, säger Eriksson.

F16-segrarna bestod av spelare födda 98-00, där flera gjort seniordebut med klubbens division 2-lag. DM-segern var välkommen då höstsäsongen har varit lite knackig jämfört med en stark vår.

– På slutet har vi varit lite tunnare då vi inte haft så stor trupp som har gjort att matcherna i serien har gått lite tyngre då vi gått runt på få spelare.

I matchen före öste regnet ned när stadsklubbarnas P16-lag möttes i en mållös tillställning som fick avgöras på straffar. Försvarsresen Linus Jönsson satte den avgörande straffen till Opes fördel.

Det var inte enbart segerglädje för Ope. I förmiddagens F14-final slog Ås på stort och vann med 8–0, och i flickor 13 drog Brunflo det längsta strået (4–3).

Föreningsmatchen då? Den slutade oavgjort sedan IFK Östersund segrat i både P14 och P13, där de sistnämnda bröt trenden med jämna matcher och vann med hela 8–0.

Flickor 14

Ås–Ope 8–0 (7–0)

Mål: Emma Wikstrand 3, Moa de Sinegube 3, Julia Svärd, självmål.

Pojkar 16 (kval till SVFF:s U17 2015):

IFK Östersund–Ope 0–0 (5–6 e straffar)

Flickor 16 (Kval till Flick-SM 2014):

Ope–IFK Östersund 1–0

Mål, Filippa Ehn.

Flickor 13 (kval till Mästarcupen 2015):

Ope–Brunflo 3–4

Mål, Ope: Tilde Thylin Hamberg, Melinda Widén, Maja Salmonsson. Brunflo: Tuva Björnwall 2, Louise Woolford 2.

Pojkar 13 (kval till Sverigecupen 2015):

IFK Östersund–Ope 8–0

Mål: Jakob Johnsson 3, Carl Larsson 2, Emil Norlén, Linus Strängby, Edwin Cassman.

Pojkar 14

Ope–IFK Östersund 0–1