Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tappert Sverige förlorade

Sverige blir tvåa i B–VM.
Det stod klart efter 4–2 förlusten mot Sydkorea.

Efter en spelmässigt jämn första period svarade Sydkorea för en riktig urladdning i andra perioden.

Tre raka mål och Sverige var i brygga inför sista perioden.

Svenske målvakten Ulf Nilsson, gjorde dock sitt bästa för att hålla spänningen vid liv och svarade för flera riktigt fina parader i tredje perioden. Ivrigt påhejade av turneringens största publik, på 340 åskådare, fick också Sverige in en reducering genom Maximilian Gyllsten. Och trots ytterligare några lägen kom Sverige aldrig närmare än så.

Sverige kämpade tappert matchen igenom men Sydkorea visade varför man har varit turneringens giganter. Målskillnaden 47–3 och fem raka segrar säger det mesta om varför nationen är värdiga segrare.

Glädjande ändå för Sverige är att man i och med andra platsen är klara för A–VM om två år vilket varit huvudmålet för hela turneringen.

Poängbäst för Sverige i turneringen blev Per Kasperi med tolv poäng, tätt följd av Peter Ojala och Niklas Ingvarsson på elva. Bäst i hela turneringen var sydkoreanen Hwan-Seung Jung med sina 22 poäng.