Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tappert försök av Dunderpatrullen

/

Annons
Dunderpatrullen inledde sin Sverigeturné med en spelning på Gamla tingshuset där det bjöds på lekfull tv-spelsmusik i technotappning. Men någon trängsel på dansgolvet blev det tyvärr aldrig.
Fem minuter före utsatt tid är det oroväckande folktomt i gamla tingshusets foajé. Det har, i sista minuten, skett ändringar gällande tid och plats och det syns på publikmängden - men förväntningarna hänger i luften.
En stund senare kliver de tre välklädda herrar som utgör Dunderpatrullen upp på scenen och går loss på sina laptops och keyboards. Ganska snart känner sig några ur publiken tillräckligt varma i kläderna för att våga sig upp för att dansa, men än så länge ser dansgolvet ut att höra hemma på ett lågstadiedisco.
Bitpop kallas den keyboardbaserade musikgenre som hämtar sin inspiration ur till åren komna tv-spel. Och visst märks det att patrullen har gjort sin hemläxa väl; både ljudbilden och lekfullheten skulle göra vilket Mega Man- eller Donkey Kong-fan som helst nostalgiskt.
Men vid sidan av de lättsamma synthslingorna återfinns stildrag hemmahörande i tyngre dansmusik. Detta lyfter stundtals lyfter stämningen så pass att ett par killar i nedre tonåren med Super Mario-motiv på sina t-shirtar vågar sig ut på dansgolvet, om än bara för en liten stund.
"De låter som Kraftwerk skulle ha gjort om de spelade tv-spelsmusik", sa någon i publiken, och det stämmer ju ganska bra. Gårdagens spelning på Gamla tingshuset var starskottet till den turné som ska ta Östersundsbandet nedåt Norrköping, Hässleholm, och slutligen pophuvudstaden Göteborg.
Bandet spelar igenom sin repertoar och allt går som sig bör, men när trion nått fram till sin sista låt har dessvärre den ihärdiga lilla skaran i mitten av lokalen inte vuxit nämnvärt. Det var ett tappert försök av Dunderpatrullen, men tyvärr blir konserten aldrig särskilt mycket svettigare än en tv-spelskväll.
Annons