Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tannes ridskoleelever inspirerade publiken

Inte bara ridning utan även dans till popgruppen Spice Girls. Men visst var det hästen som stod i centrum på Tanne ridskolas årliga vårshow i helgen.

Annons

Sofia Rödén Björling är en riktig hästtjej som älskar att vara i stallet.

– Det är jätteroligt. Man blir så bra kompis med hästen, säger hon.

Publiken fick se allt från shettisgalopp till maskeradhoppning. Givetvis kunde alla som ville prova på att rida också. Inne i stallet samlades många entusiaster med sina anhöriga. Matilda Persson och Linnéa Gisslén pysslade kärleksfullt om hästen Sabissa.

– Fast jag kallar henne för Sabban, visst är hon fin. Jag ska rida på henne i dag, berättar sjuåriga Matilda, som sitter på hästen flera gånger i veckan. 

Sofia Rödén Björling har varit elev på Tannes ridskola i nästan två år och har också egen häst där. Under lördagen skulle hon och kompisen Mikaela Melander rida och visa upp sig för publiken, men också dansa till Spice Girls. Många som är med i ungdomssektionen gör andra saker än att rida och det vill skolan visa.

– Man kan till exempel hoppa och dansa, jag hoppas att fler upptäcker att man kan göra mer roligt än att rida på en häst, säger Sofia.

Sammanlagt är cirka 340 elever aktiva på Tanne varje vecka. Skolan sysslar även med privatlektioner och specialundervisning i olika ämnen. Den årliga vårshowen betyder jättemycket, säger Peter Germer i ridskolans styrelse.

– Det är ett fantastiskt sätt att marknadsföra det vi står för. Kul också för eleverna att visa upp vad de lärt sig och få möjligheten att inspirera andra.

Även lärarna fanns på plats, bland annat för att demonstrera dressyr och hoppning.

– Det är sådant som alla oavsett var man befinner sig på kunskapsstegen har nytta av, säger Peter Germer, som också hoppas att en spännande utbildning i horseball ska dra igång snart.