Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk nytt i Bräcke

Det socialdemokratiska partiet ska ha all heder av att de en gång i tiden utvecklade Bräcke kommun. De satte dessutom Bräcke kommun på kartan när de etablerade Sveriges första frikommun. Nu är det annorlunda.

Nu är det utflyttning, hög kommunalskatt och nedläggning av skolor som är socialdemokraternas politik. Att vända den negativa utvecklingen till framgång är viktigt för Bräcke kommun och då går det inte att sitta kvar och styra på gamla meriter. För att utveckla är det viktigt att andra politiska partier än socialdemokraterna får chansen att styra Bräcke kommun.

De nu styrande politikerna i Bräcke kommun, S, MP och V, har misslyckats att anpassa kommunens intäkter och utgifter till den verklighet som gäller. De har också misslyckats att stoppa utflyttningen och etablerandet av nya företag och arbetsplatser. När befolkningen minskar, minskar också antalet barn som är i skolåldern och kommunen lägger ner skolor som en följd av detta. En dålig upphandling gjord det dessutom omöjligt för resande att kunna få en taxi till rimligt pris när de kommer med tåg. Bräcke hade tidigare tillgångar bland annat i form av skog som politikerna omvandlade till en tom industribyggnad. Högre skatt motverkar inflyttning. När dessutom ledande kommunanställda föredrar att bo och skatta utanför kommunen är botten nådd. Avvecklingen är tråkig och skrämmande.

Det värsta är att Bräcke kommunen nu saknar en politisk ledning med förmåga att utveckla. Det behövs ett nytänkande, genomgång och omprioriteringar av kostnader och anpassning till dagens verklighet. Framför allt behövs satsningar på att skaffa arbetsplatser och minimera antal ledamöter (arbetsplatser) i kommunfullmäktige. Alla boende, och inte bara politiker, måste engageras i en öppen debatt om utveckling samt för att släppa fram idéer! Nya idéer behöver inte kosta massor av pengar men kan vända trenden uppåt och nya idéer kan ge bättre ekonomi och framför allt nya arbetsplatser. Förslag om att senarelägga initiativet om att förbättra Bräcke kommunens varumärke blev tråkigt nog senarelagt.

Jag är stolt över att vara född i Bräcke kommun men är ledsen över den avveckling som under många år har pågått och fortfarande pågår. Det är därför viktigt att byta politisk ledning för att få till en utveckling eller att sätta en blåslampa i baken på de som nu sitter i kommunens ledning.

Öppen debatt behövs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel