Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk innan ni röstar

Kom ihåg att en röst på sossarna i stort sett är samma som en röst på Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Att Löfven tar med Miljöpartiet vid en ev. regeringsbildning vet vi ju säkert. Men han är så regeringssugen så risken är stor att han även plockar med Vänsterpartiet. Vad blir följderna, jo som ett brev på posten kommer ju en kraftig höjning av bensinskatten.

Knappast troligt att allmänna kommunikationsmedel kommer att utökas i glesbygd som Härjedalen. Förvånansvärt då glesbygdsbor röstar på sossarna, miljöpartiet och vänsterpartiet. Kom inte och gnäll därefter då bilanvändningen, som är ett måste för glesbygdsbor, blir kostsam. Och att ett vänsterparti med rötterna i kommunismen, blir ett regeringsparti är ju rent av skamligt för Sverige, Något man trodde sig aldrig skulle behöva uppleva. Partiet har redan listat tänkta statsråd.

Här måste man citera gamle folkpartiledaren Bengt Westerbergs en gång i tiden bevingade ord: Gud bevare oss från kommunismen i det här landet!

Och så inför kommunalvalet, vid en ev. ny regionbildning, vill nån då tillhöra region Jämtland-Västernorrland med förmodligen Härnösand som regionstad och Umeå som regionsjukhus? Ja, rösta då givetvis på sossarna.

Vill ni däremot att Härjedalen ska tillhöra regionen Gävle-Dalarna med Gävle som regionstad och Karolinska i Uppsala som regionsjukhus, med betydligt bättre, snabbare förbindelser ja då föreslår jag ni lägger er röst på Vox Humana som prioriterar detta i sitt valprogram.

Östhärjedalingar och speciellt älvrosbor, anser Ni att det s.k. Rengsjöproprojektet ska genomföras föreslår jag även här en röst på Vox Humana eller Härjedalspartiet, vilka båda jobbar på detta.

Tycker ni däremot att vägsträckningen ska vara som i dag via Sveg, och kanske t.o.m. ändra sträckningen så att vägen går via Vemhån och Vemdalen med framfart i Åsarna ja då ska ni också lägga er röst på sossarna. Svegssossarna och turistnäringen i Björnrike och Vemdalsskalet skulle stödja det alternativet.

Statsminister Reinfeldt har vädjat till svenska folket att öppna sina hjärtan för ökat stöd för krigsdrabbade länder med bl.a. utökad invandring. Och samtidigt varskott svenskarna om minskad välfärd, då detta blir mycket kostsamt.

Jag anser att vi i första hand ska öppna våra hjärtan för våra egna drabbade svenskar, alla sjuka, gamla, fattigpensionärer, arbetslösa, utförsäkrade från A-kassa och FK. En hel hop av dessa har varit med om att bygga upp det här landet till den välfärd vi åtminstone haft hittills. Sen får vi se om det blir något över för ökat stöd till krigsdrabbade. Eller varför inte som SD:s Åkesson föreslår, inrikta stödet i första hand till deras närområden, före en utökad invandring.

Sverigedemokrat så klart!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel