Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tamron får två miljoner euro

I en Holländsk domstol har fällt H.

I en Holländsk domstol har fällt H.P. Ruitenberg och ett flertal företag i en stor koncern dömts att betala skadestånd till tillbehörsjätten för varumärkesintrång.

Bakgrunden är att fyra företag i Crown-koncernen har sysslat med så kallad gråimport av tillbehör från Tamron. Gråimport innebär att man förbigår den vanliga importören av ett visst varumärke i ett land och på så sätt kan köpa in produkter till andra priser än vad man annars skulle få.

Detta sätt att handla är tillåtet inom EU även om produkten har en officiell distributör i landet där varorna sälja. Det är däremot inte tillåtet att importera varor från ett land utanför EU och sedan sälja den inom EU om man inte har den officiella importörens godkännande.

Tamron rekommenderar nu återförsäljare av deras varor att noggrannt kontrollera sina leverantörer för att undvika att man handlar av företag  som sysslar med gråimport.

 


/Bengt Luthman

Kamera & Bild