Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tamron bantar sin 15x-zoom

Tamron presenterar ett nytt kompakt och lätt 15x zoomobjektiv med bildstabilisering och snabb ultrasonisk AF-motor till Canon, Nikon och Sony.

Tamron presenterar ett nytt kompakt och lätt 15x zoomobjektiv med bildstabilisering och snabb ultrasonisk AF-motor till Canon, Nikon och Sony.

Tamron introducerar ett nytt resezoomobjektiv med 18-270 mm brännvidd. Antivibrationstekniken (VC) har förbättrats för att göra designen mer kompakt medan den nyutvecklade piezoelektrisk ultrasoniska AF-motor ger en tystare, snabbare och mer exakt autofokus.

Brännviddsomfånget täcker upp de flesta fotografiska situationerna samtidigt som objektivets  kompakta design och låga vikt gör den till ett praktiskt resesällskap.

- Objektivet täcker inte bara allt från vidvinkel för landskapsfotografering till tele för när­bilder, det kan även användas vid makrofotografering med en avbildningsskala på 1:3,8 över hela brännviddsomfånget, säger Per Skog hos Tamrons nordiska generalagent Focus Nordic.

Det finns två typer av ultrasoniska motorer på marknaden, så kallade traveling wave och standing wave. Det nya objektivet använder den senare typen, som är snabbare, tystare, exaktare och mer kompakt.

I janurari 2011 når objektivet för Nikon och Canon handeln med ett pris på cirka 6799 kronor. Objektivet med bajonett till Sony kommer vid en senare, ej specificerad, tidpunkt.
 
Tekniska data
Modell: B008
Brännvidd: 18-270 mm
Ljusstyrka: F/3.5 – 6.3
Betraktningsvinkel (diagonal): 75°33′- 5°55′
Linskonstruktion: 16 element, 13 grupper
Närgräns: 49 cm
Avbildningsskala: 1:3.8 (vid 270mm och närgränsen 0,49m)
Filterdiameter: 62 mm
Längd: 88 mm
Totallängd: 96,4 mm
Diameter: 74,4 mm
Vikt: 450 gram
Antal bländarlameller: 7
Minsta bländare: F/22 - 40
Standardtillbehör: bladformat motljusskydd, objektivlock
Fattningar: Canon, Nikon, Sony
 


/Amy Lagerman

Kamera & Bild