Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tales of Symphonia: Dawn of the New World

/

(Namco Tales Studios/Bandai Namco)

Ålder: 12+

Format: Wii

Genre: Rollspel

Annons

Betyg: 2 Ibland verkar japanerna leva i sitt eget speluniversum. När västerländska rollspel, som Dragon Age: Origins och Mass Effect 2, bryter ny mark och närmar sig actionspel och filmiskt berättande så står de japanska rollspelsserierna och stampar på samma fläck som de gjort sedan 1980-talet.

I Tales of Symphonia känns det som om de senaste tio åren aldrig hade hänt. Vi bjuds på styltig dialog, endimensionella karaktärer och ålderdomliga stridssystem (trots att man här säger sig ha marknadens vassaste strider i rollspelsväg).

För att få ut något av den här naiva sagan, som återigen berättar storyn om den enda utvalde pojken som växer med sin uppgift, så ska man antingen vara ett nördigt stort fan av japansk spel, serie- och filmkultur eller vara av den ohälsosamt nostalgiska sorten.

Visst följer spelet alla kända mallar i den japanska rollspelsfloran och visst får man ett ansenligt antal speltimmar att grotta ner sig i, men det får i alla fall inte mig att bortse från faktum att det här är ett gammaldags spel med gammaldags grafik och med en ytterst välbekant story.

Ett spel för dem som tycker att det var bättre förr, kort och gott.

Mer läsning

Annons