Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tales From The Earth/Erik Wennergren

Eriks Wennergren har släppt sitt första soloalbum. "Tales from the earth".

Text och musik är skrivet av honom och hans spelar själv gitarr, bas, munspel och sjunger på plattan. Medmusikanterna är Erwin Marklund på trummor, slagverk och körsång, Fredrik Björns på el- och akustisk gitarr, lap steel och körsång, Stina Wahlén på körsång och Gustav Hylén medverkar på trumpet, dragspel, gitarrer och orgel. Skivan är inspelad hos Gustav i Home Studio i Revsund. Naturligtvis går musiken också att hämta hem digitalt på ett antal ställen på nätet.

Erik, Erwin och Fredrik är gamla kumpaner från bandet Hindenburg, men materialet på den här plattan är något helt annat än Hindenburgs repertoar. Här har Erik inspirerats eller kanske bättre sagt förfärats av läget med moder jord och skrivit texter som rör det, men också låtar med hederlig gammal längtan efter nära och kära.

Skivan känns väldigt stilren, musiken har många influenser från americana och musiken bjuder på många bra popmelodier som snabbt sätter sig på hjärnan. Texterna berör och innehåller precis den kryddningen som behövs för att göra plattan intressant. Om det sen några av dem blir ett inlägg i den allmänna globala miljödebatten återstår att se. Kanske inte så viktigt, huvudsaken att Erik själv brinner för det han skriver om och att texterna har förmågan att kanske påverka oss.

Erik sjunger bra, att det skevar lite intonationsmässigt på ett par ställen kan jag leva med. Diktionen och språkbehandlingen är bra och tydlig. Arrangemangen är lättlyssnade och roliga influenser blandas in på oväntade ställen. Medmusikanterna bjuder alla på fina insatser och mixningen av skivan är mycket smakfullt gjord.

Jag gillar verkligen låten "Miss you", just för att den är så enkel och repetitiv. Min absoluta favorit på skivan blir det sista spåret "Planet B", bra gung i låten och Erik själv bjuder på ett skönt munspelssolo. Att texten också är viktig är bonus.

Det ska bli spännande att följa Eriks musikaliska utveckling och jag hoppas verkligen det kommer mer musik från honom.