Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Takida hoppas på ny hit

/
  • Gitarristen Mattias Larsson och sångaren Robert Pettersson i Takida uppträdde på Hultsfredsfestivalens största scen Hawaii under torsdagen. Foto: Patrick Sörquist/SCANPIX

I september släpper Ångeambassadörerna Takida sin tredje skiva. Och sångaren Robert Pettersson utlovar en ny ”Curly Sue”.

– Jag och syrran gör en duett som är minst lika stark, säger han.

Annons

Takida hade visserligen redan gett ut en platta, men det var med andraskivan och singeln ”Curly Sue” som rockbandet från Ånge i Norrland slog igenom på allvar. Den kärlekshyllande balladen, som var tillägnad Robert Petterssons hustru Sussi, blev en stor radiohit och låg kvar på Trackslistan i mer än ett år.

Snart är det upp till bevis för femmannagruppen, som under torsdagen hade den äran att spela allra sist på Hultsfreds största scen. I höst kommer deras nästa platta, och förväntningarna är höga.

– Vi trodde att det skulle bli jobbigt, men det bara sprutade ut idéer. Det är en typisk Takidaskiva, poppigt med en väldigt tung bakgrund, berättar Robert Pettersson några timmar före festivalkonserten.

Och vad vore en typisk Takidaplatta utan en ny ”Curly Sue”? Enligt bandets sångare finns det åtminstone en låt på skivan som har samma potential.

– Det är en ballad som jag gör tillsammans med min lillasyster. Jag hoppas att den blir en singel, säger Robert Pettersson.

– Syrran är precis som jag. Hon saknar sångutbildning, men står alltid och sjunger framför stereon. Jag har alltid velat ha med henne på ett hörn och den här låten var som gjuten för det.

Efter en tid i Stockholm och Göteborg har Robert Pettersson, liksom övriga bandmedlemmar, återvänt till sina hemtrakter. Sedan början av året är Takida ambassadörer för Ånge kommun.

– Jag tror det är jävligt nyttigt att vara borta ett tag, då kan man komma tillbaka med gott samvete. Visst råder det lite jantelag där uppe, men folk har varit förvånansvärt stöttande.

Några Stureplansvimlare blir det aldrig av Takidamedlemmarna, hur framgångsrik den kommande plattan än blir. Den största förändringen sedan genombrottet 2007 är att de idag kan leva på sin musik.

– Jag vet inte hur många sådana där Bindefeldinbjudningar jag fått, men aldrig utnyttjat. Det är en sådan främmande värld för mig, då håller jag hellre till på bykrogen, skrattar Robert Pettersson.

Mer läsning

Annons