Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taket skadat på nya arenan

500 kvadratmeter av taket på den nya arenan har skadats av stormen.

Preliminärt kommer det att kosta 200 000 kronor att laga.

Taket har enligt ett pressmeddelande från kommunen lossnat från sina fästen på ett cirka 500 kvadratmeter stort område.

– På ett ställe har även skarvarna gått sönder, vilket måste åtgärdas snabbt för att förhindra att fukt kommer in under taket. I övrigt är gummiskiktet helt, säger Bo Jonsson, projektledare vid Teknisk förvaltning.

Det skadade partiet ligger bakom en cirka en meter hög sargkant, som omgärdar taket.

– Det verkar som att vinden blåst över kanten och precis som när vinden går över en flygplansvinge så har ett enormt vakuum bildats, vilket lyft gummimattan. Det är den förklaringen vi kan se i dag, säger Bo Jonsson.

Nu jobbar kommunen för att så snabbt som möjligt få dit en takentreprenör för att laga skarven, så att fukt inte tränger in om det regnar eller snöar. Sedan kommer en takentreprenör att få i uppdrag att laga resten av taket.

– De kommer även att återställa en cellplastisolering som lossnat från gummidukens undersida. Isoleringen har sugits upp och tryckts iväg in under duken. Det ser ut som att det är små berg under duken just nu, säger Bo Jonsson.

De exakta kostnaderna för att laga taket går inte att säga.

– En högst preliminär beräkning är runt 200 000 kronor. Det är vad vi tror i dag, men frågan om kostnaden får jag återkomma till, säger Bo Jonsson.