Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tågtrafiken öppnas i kväll

Trafikverket meddelar att Mittbanan i Stöde är återställd och kan öppnas för trafik klockan 18 i kväll. Men den avstängda sträckan på norra stambanan i Alby kan öppnas tidigast nästa helg.

Annons

Det var i onsdags som ett tåg spårade ur på Mittbanan i Stöde. Efter urspårningen bedömde Trafikverket att återställningsarbetet skulle pågå fram till i morgon. Men nu skriver Trafikverket i ett pressmeddelande att banan är återställd och kommer öppnas för trafik klockan 18 i kväll.

Även om banan är återställd och öppnas för trafik betyder det inte att alla tåg omedelbart kan gå efter tidtabell. Därför uppmanar Trafikverket resenärerna att kolla med respektive tågbolag hur deras tåg går.

Samma dag som tåget spårade ur i Stöde spårade även ett tåg ur i Alby. Där jobbar Trafikverket fortfarande med ett omfattande återställningsarbete.

Just nu byggs en väg för att komma fram med kranar som ska kunna lyfta bort de 15 vagnar som spårade ur. När vagnarna är borta måste skadorna på rälsen och banvallen inspekteras.

Hur lång tid det arbetet kommer ta är oklart men Trafikverket skriver att ett spår bör vara farbart någon gång nästa helg om arbetet går bra.