Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tågtrafiken går nästan som på räls igen

Ett spår trafikeras med begränsad hastighet.
Men ett spår kräver omfattande reparationer.
Tågtrafiken mellan Ljusdal och Östersund är halvt på banan.

Tågtrafiken förbi Ovansjö och Alby söder om Ånge har sedan 9 juli fått ersättas av buss. Orsaken var ett godståg med 15 vagnar spårade ur på platsen.

Men nu har bärgningsarbetet och jobbet med att återställa ett av spåren gått bra och tågtrafiken har nu släppas på igen. Men trafiken måste passera på det nylagda spåret i begränsad hastighet, 40 kilometer i timmen. Orsaken till det är att spårarbetet som har gjorts på platsen måste stabilisera sig innan trafiken kan släppas på i full hastighet.

När det andra spåret på platsen kan släppas på för trafiken är oklart, det krävs ett omfattande återställningsarbete innan dess uppger presstjänsten.

Fotfarande kan viss trafik få ersättas med buss vilket kan bero på de olika tågoperatörernas arbete med att åter igen få sina tåg till rätt ställe på banan.