Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tågstopp efter två urspårningar

Tågtrafiken runt Ånge har varit ansträngd under onsdagen.
Under loppet av några timmar spårade två godståg ur med stopp i trafiken som följd.
– Tågstoppet påverkar alla SJ-tåg till och från Jämtland, säger Tobias Johansson vid SJ:s pressjour.

– Vid 14-tiden spårade ett godståg ur strax utanför Stöde och det påverkar sträckan Sundsvall–Ånge, säger Lena Karlsson vid Trafikverkets pressjour.

Och vid 16-tiden var det dags igen. Då spårade ett godståg ur mellan Alby och Ovansjö. Det drabbar trafiken på sträckan Ånge–Ljusdal.

Räddningstjänsten var på plats vid urspårningen mellan Alby och Ovansjö. Inga personskador har rapporterats in från olyckan.

– Det är omkring 15 vagnar som hamnat vid sidan av spåret, säger Henrik Cedergren, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad.

Det kommer att ta tid att röja upp efter urspårningen utanför Stöde. Enligt Trafikverket beräknas det ta omkring en vecka att återställa banan.

– Att bärga tåg som spårat ur är komplicerat och kan ta lång tid, säger Lars Edström, vid Trafikverkets presstjänst.

Hur lång tid det kommer att ta att återställa efter urspårningen vid Alby är fortfarande oklart.

Där var det ett tåg med 24 vagnar som spårade ur varav 15 vagnar hamnade utanför spåret. En del av vagnarna var lastade med miljöfarligt gods, men räddningstjänsten har konstaterat att ingen vagn läcker.

Tågkaoset runt Ånge får stora konsekvenser för resenärerna.

– Eftersom det är så stora störningar är det viktigt att den som köpt biljett och tänker resa kollar med respektive bolag hur man ersätter resan, säger Lennart Helsing vid Trafikverket.

Norrtåg har ställt in samtliga avgångar mellan Sundsvall och Östersund under dagen och ersatt med buss, skriver bolaget på sin hemsida.