Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tagine på lamm med torkad frukt

Denna tagine är en nordafrikansk lammgryta som blir allra godast tillagad i lergryta. Tillsätt gärna den torkade frukten mot slutet av långkoket så den inte kokar sönder.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

500 g grytbitar av lammfiléer

200 g rotselleri

150 g morötter

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

en halv röd chili

1 msk smör- & rapsolja

1,5 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

2 kanelstänger

0,5 tsk kardemumma

0,5 tsk färsk koriander

2 msk tomatpuré

5 dl vatten

100 g aprikoser

75 g russin

Till servering: 1 dl matyoghurt och 2 dl couscous

Så här gör du:

Skala rotfrukter, lök och vitlök och skär i grova bitar. Kärna ur och hacka chilin fint. Putsa köttet fritt från senor och skär det i mindre bitar. Bryn kött och lök i smör- & rapsolja i en stor gryta. Salta och tillsätt chili och kryddor. Rör ner tomatpuré och vatten och koka upp. Sänk värmen och låt grytan koka under lock cirka en och en halv timme, rör om då och då. Tillsätt den torkade frukten och koka i ytterligare cirka 30 minuter tills köttet är riktigt mört. Receptet kommer från Arla.