Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taggade inför den stora kampen

/
  • I går morse klev medlemmarna i Jannez upp klockan fem för att påbörja färden mot Strängnäs och Dansbandskampen. I dag väntar ett hektiskt program med soundchecking och genrep.”Man tyckte att det var ordning och reda när man gjorde lumpen, men det är ingenting i jämförelse med SVT:s planering. Man behöver inte ens tänka själv, säger Jan.
  • Dansbandsmusiken går naturligtvis varm i bussen.
  • Jörgen siktar högt i kväll. ”Jag är inställd på att vinna”, säger han.
  • Peo och Jörgen är nöjda med att spela Paul Paljetts låt ”Guenerina” först. ”Låten sitter i ryggmärgen. Vi brukar få bra respons på den”, säger Jan.
  • Jan känner sig som en omskakad julmust av all uppmärksamhet. Men verkar trivas ganska bra med det. Foto: Ulrika Andersson
  • Det är bara bra att vara första dansbandet ut i kvällens sändning, tror Peo. ”Förhoppningsvis hinner man få flera röster då”, säger han.

Sent i säng och upp tidigt. Det var fortfarande mörkt när Jannez lämnade sina hem och började färden mot dansbandsfinalen i Strängnäs i går morse.
– Vi känner ett jädra stöd, säger Jan Oscarsson.

Annons

Kjelle Danielsson var redan på plats i Stockholm för att sitta i morgonsoffan på SVT. Men för Peo Gruvelgård, Jörgen Sandström, Jan Oscarsson och många medföljande barn, väntade ett antal timmar i turnébussen. Timmar som de bland annat fördrev genom att äta och sova.

I dag är de på plats i Strängnäs där det gäller det att vara i fin form för att orka med det hektiska program som väntar. Soundcheckningen började redan klockan sju i morse. Senare i kväll är Jannez första bandet ut i direktsändningen där de först spelar Paul Paljetts låt ”Guenerina”.

– Om vi inte gör bort oss något kopiöst så tror vi att det är en fördel att vara först eftersom man borde hinna få fler röster då, säger Peo.

Ända sedan i tisdags då det blev klart att Jannez blev framröstad till ”Tittarnas joker” har det varit ett stort fokus på dansbandet från Laxsjö.

– Ja, just nu känner man sig som en julmust som blivit skakad länge, säger Jan och ler.

Skakad eller inte. Det råder ingen tvekan om att killarna är taggade inför Dansbandskampen. De ser fram emot att både möta juryn och publiken.

– Jag är inställd på att vinna, säger Jörgen bestämt.

– Men man får vara glad om man får spela två låtar. Larz Kristerz och Scotts har mycket sympatier. Mycket tack vare att de är bra förstås. Men också för att de varit med så länge nu, säger Jan.

Många av Jannez fans kommer inte att kunna vara på plats på Svenska hem arenan för att stötta sina dansbandshjältar i kväll. Biljetterna är slutsålda sedan länge och det finns inte ett enda ledigt hotellrum i hela Strängnäs. Men Jan, Peo, Jörgen och Kjelle vet att supportarna finns där ändå.

– Vi känner ett jädra stöd. Det kände vi redan när Richard dog, men nu känns det som om vi också fått ett kvitto på att vi gjorde rätt som fortsatte spela, säger Jan Oscarsson.

(Basisten Richard Holm omkom i en motorcykelolycka förra året).

Mer läsning

Annons