Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tage Norberg

/

Tage Norberg har efter en kort sjukdomstid avlidit i en ålder av 75 år.

Annons

Tage var född och uppvuxen i Hammerdal i en syskonskara om sex. Han flyttade sedan till Östersund, där han 1959 träffade sin kärlek och livskamrat Kerstin. De gifte sig 1962 och fick två barn, Pär och Christin. Barnen var alltid Tages stora stolthet. Familjen utvidgades senare med svärdottern Helen och svärsonen Magnus samt barnbarnen Elin, Erik, Olof och Arvid, vilka låg honom varmt om hjärtat.

Tages första arbete i Östersund var på sportbutiken Monark. Där var han sedan med om tv:s etablering i staden. Efter det fick han anställning hos Curt Thulins Radio och tv och 1966 började han som säljare på Rahms hushåll radio tv. 1970 tog makarna över Rahms som de drev tillsammans i drygt 32 år. Tage var social, glad och duktig på att bemöta och respektera olika människor och trivdes därför mycket bra som säljare.

Ett av Tages stora intressen var längdskidåkning och han åkte Haldo Hanssons minneslopp flera gånger. Till hans stora glädje var båda barnen också intresserade av sporten och de deltog i ungdomstävlingar runt om i länet, stöttade av pappa Tage med alltid lika perfekt vallade skidor.

Tage var en händig person och tyckte mycket om att snickra. 1969 stod ett timmerhus i Östersem färdigt som fin sommarstuga. Som pensionär fick Tage än mer tid till att snickra och många var det byggprojekt som han genomförde tillsammans med hustrun Kerstin.

Tages stora intresse för resor har gjort att familjen varit på många utlandsresor genom åren. Ett land han särskilt uppskattade och trivdes i var Thailand, dit senaste resan gick tillsammans med Kerstin i januari 2009.

Tage lämnar många kära minnen och minnesmärken efter sig.

Mer läsning

Annons